JULLIE GAAN TROUWEN !!!

Wat nu?


Jullie hebben waarschijnlijk jullie trouwdatum vastgelegd, feestzaal geregeld en misschien zelfs al de volledige gastenlijst afgerond. Het boeken van een fotograaf behoort tot een van de volgende stappen. Dit gebeurt vaak tezamen met het vastleggen van haar en make-up, een DJ voor het avondfeest en de catering. Op deze pagina begeleid ik jullie over hoe ik als fotografe te werk ga. Als jullie nog geen offerte hebben ontvangen of extra vragen hebben, geef dan zeker een seintje via de 'CONTACT'-pagina.


Let's start!

Kennismakingsgesprek

Wat is dat? Een gezellige kennismaking met een koffie of thee in een rustige omgeving waar we alles kunnen overlopen en bespreken is de eerste stap. Want een fotograaf, die kies je niet enkel voor de foto's.


Ik voorzie voor elk bruidspaar een eerste gesprek van minstens 1,5 à 2 uur. Op deze manier leer ik jullie als koppel kennen en kan ik jullie wensen voor jullie trouwdag zo authentiek mogelijk vastleggen.


Ik luister met plezier naar het verhaal van het aanzoek, wat jullie allemaal voorzien voor jullie trouwdag en wie er allemaal zal zijn. Houden jullie het traditioneel of voorzien jullie specifieke extra's?


Indien je inspiratie of do's and dont's nodig hebt dan geef ik deze met plezier mee. Je staat er niet alleen voor, onthou dit.

BOOKING


Na het kennismakingsgesprek ontvangen jullie de offerte per mail met alle besproken details. Hierin staat ook de prijs van het voorschot omschreven. Als jullie akkoord gaan met de offerte, dan bevestigen jullie deze op mail.


Hierna ontvangen jullie de factuur met het te betalen voorschot. Eens dit is overgemaakt is jullie boeking volledig en jullie trouwdatum officieel gereserveerd. Het resterende bedrag wordt gefactureerd na het huwelijk. (Indien gewenst kan dit ook vooraf worden afgehandeld.)


De oplevering van de beelden gebeurt na betaling van de finale factuur.

Check-up gesprek

Meestal onderhouden we na het kennismakingsgesprek via e-mail contact. Bij dringende zaken kan dit uiteraard via telefoon of WhatsApp met achteraf een bevestiging via mail.


Het is perfect gebruikelijk nog eens af te spreken* om naar de kerk/gemeentehuis en zaal te gaan om daar alles voor een laatste keer te overlopen. Het check-up gesprek komt ongeveer een tweetal weken voor de trouwdag. Dit is afhankelijk van elkaars agenda's.


(*Indien niet mogelijk: via telefoon)UNIEK & AUTHENTIEK


Uiteraard ontvang je het type foto's die op de bomma's kast zullen komen, die met de mooiste glimlach naar elkaar. Maar in mijn stijl past ook het échte, het speelse en het soms toch lompe van zo'n lange dag. Denk maar aan de bruidegom die de instructies van de bruid 'Niet op mijn sleep stappen' even vergeet, duifjes die niet willen wegvliegen op commando, het boeket bloemen dat niet neervalt op de gemikte plaats of een peuter die even de show steelt in het midden van het gangpad in de kerk....

Het zijn allemaal momenten die jullie dag uniek en authentiek maken, dus waarom zou ik er geen foto van maken?

01 / 24

PRAKTISCH

Ontvangst foto's

Ik probeer steeds binnen een week na de trouw een preview te bezorgen. Deze preview omvat enkele foto's die je al kan delen met familie, vrienden en zelfs op je sociale media. (Gelieve steeds mijn account @anneliesschrevens te vermelden en te taggen)


Afhankelijk van de drukte van het trouwseizoen duurt het gemiddeld tussen 3 à 6 weken voor het opleveren van jullie galerij. Indien dit langer zou duren krijg je steeds een berichtje.

AANTAL FOTO'S

Het is heel moeilijk om hier een exact getal op te plakken. Jullie ontvangen sowieso een brede selectie aan beelden die heel jullie trouwdag mooi samenvatten. Je kan rekenen op een gemiddeld aantal foto's tussen 300 à 600.


Afhankelijk van het aantal momenten dat jullie trouwdag inhoudt (voorbereidingen, ceremonie, receptie(s), portretten, avondfeest, ...) zal het aantal foto's enorm variëren.


AANTAL UREN

Hoeveel uren fotograferen zit er inbegrepen in de prijs? Dit is iets dat we samen overeenkomen op basis van jullie dagindeling. Het afgesproken aantal scènes en uren wordt op de offerte genoteerd en bevestigd op mail.


Als je graag extra momenten gefotografeerd wil zien dan kan jullie oorspronkelijke offerte aangepast worden en zal de nieuwe offerte opnieuw per mail bevestigd moeten worden.


Vaak worden er slechts enkele sfeerfoto's genomen op het avondfeest. Indien gewenst kan je een extra uur bijboeken aan het volgende tarief: 90€/uur.
NO PAPARAZZI

Je investeert in een persoon die de belangrijkste dag in je leven zal vastleggen. Een blik, een kus, een traan, ... Het zou zonde zijn als deze momenten in de achtergrond een familielid of vriend zouden bevatten die hun uiterste best doen om zelf ook een foto te nemen met hun telefoon.


Soms verwerk ik deze persoon in een leuk, spontaan beeld maar wanneer zij een belangrijk moment hinderen (bv: eerste kus als getrouwd koppel, opgelichte telefoons tijdens de openingsdans of naar het altaar gericht, ...) dan is dit niet enkel een teleurstelling voor mij maar ook voor jullie bij de aanlevering van de foto's. Het vastgelegde moment hebben zij op hun smartphone en jullie niet. Voorkom dit door een no-smartphone vermelding in jullie uitnodigingen.


TO DO's & VRAGENLIJST

Te bezorgen:

 • Jullie Pinterest-bord / mood-bord
 • Lijst van belangrijke personen (zie #4 hieronder)
 • Ingevulde vragenlijst (te overlopen tijdens en/of door te sturen na het kennismakingsgesprek)


Vragenlijst:

#1 Vertel me alles over jullie als koppel.

 • Naam
 • Leeftijd
 • Woonsituatie, diertjes?


#2 Hoe gaan jullie trouwen?

 • Thema?
 • Voorbereidingen?
 • 'First look'-moment?
 • Gemeentelijk of kerkelijk of een persoonlijke ceremonie?
 • Portretfoto's?
 • Receptie(s)?
 • Locatie/Zaal?
 • Avondfeest?
 • Speciale speeches?


#3 Wat zien jullie graag op beeld vastgelegd (a.d.h.v. oplijsting hierboven)?


#4 Wie zijn de belangrijke mensen die je zéker op foto wil?

 • Voornamen en 'rol' (Mama, Opa, Meter, Petekindje, Beste vriendin, Jeugdbeweging, ...)
 • Recente foto/printscreen van deze personen


#5 Belangrijk: Misschien zijn de getuigen/vrienden/familie achter jullie rug iets aan het afspreken. Laat genoeg vallen dat dit belangrijk is voor de fotograaf om te weten zodat ik op het juiste moment dit kan vastleggen. Zij kunnen steeds contact opnemen met mij zonder via jullie te hoeven gaan.


#6 Zijn er minder leuke situaties die ik zou moeten weten?

(Bijvoorbeeld: iemand die niet lang kan blijven wegens een bepaalde reden, zo weet ik dat ik die zeker tijdig vastleg, of mensen die absoluut niet samen op de foto moeten, ...) Eender welk type situatie, ik doe mijn best om hiermee met tact en respect om te gaan.


#7 Zijn er huisdiertjes of andere type dieren aanwezig op de trouw? (Ik ben niet allergisch, gene paniek! Maar zo dien ik hier rekening mee te houden dat zij ook een plaatsje in jullie trouw verdienen.)


#8 Schets even de verschillende groepen die aanwezig zullen zijn. Bijvoorbeeld: beste vriendengroep of kerngezin familie of ... Zo weet ik welke mogelijkheden er zijn om groepsfoto's mee te maken (indien gewenst en afhankelijk van hoe de dag verloopt natuurlijk.)


#9 Zijn er plaatsen die voor jullie een bepaalde betekenis hebben? Zijn deze dichtbij jullie trouwlocatie (woonst/zaal/kerk)?


#10 ...


Specifieke vragen:

 • Wat verwachten jullie van een huwelijksfotograaf?
 • Hebben jullie een specifieke dresscode voorzien t.o.v. jullie thema?
 • Is er een plaatsje waar ik mijn spulletjes veilig kan stockeren en mijn batterijen kan opladen?LAST BUT NOT LEAST:

Voorzien jullie iets te eten voor mij? (Muchos Appreciados!)Nog enkele laatste TIPS

 • Voor het onderdeel 'klaarmaken'/'voorbereidingen' is het altijd leuk als dit plaats kan vinden in een lichtrijke ruimte. Denk aan lichte muren en een groot raam. Helpt mama/zus/vriendin bij het aankleden? Dan leggen we dit leuke moment ook vast.


 • Verzamel het bruidsboeket, de trouwringen, geloftenboekjes, ... Alle belangrijke 'accessoires' die ook kunnen worden vastgelegd voor we naar de ceremonie vertrekken. (Dit kan ook op de receptie achteraf gebeuren)


 • Groepsfoto's kunnen perfect tijdens de receptie genomen worden maar het kan ook dat we bepaalde groepen het laatste halfuurtje laten komen na jullie portretfoto's. Dit kiezen jullie afhankelijk van jullie dagindeling.


 • Voorzie zeker 1 uur voor de portretfoto's. Liefst vermijden we het middagmoment voor deze foto's. Dit omdat het licht op dat moment heel hard is en zware schaduwen geeft op het gezicht. Idealiter ontsnappen we rond 19u even snel voor enkele portretjes in de neergaande avondzon. Afhankelijk van jullie dagindeling kan dit soms niet dus dan zoeken we leuke schaduwplekjes voor jullie zodat we zachtere schaduwen hebben die even mooi vallen op jullie snoetjes.


 • Laat de dag van jullie huwelijk alles los. Geniet er met volle teugen van. Er zal misschien iets niet lopen zoals gepland maar daar geven we wel een draai aan. Zolang jullie dag in teken staat van de liefde voor elkaar zal dit genot weerspiegelen in jullie trouwfoto's.